Беларусский Свободный Форум ByVybary

Беларусский Свободный Форум

Объявление

НАШ ФОРУМ ВЫСТУПАЕТ ЗА АКТИВНОЕ СОТРУДНИЧЕСТВО С ДРУГИМИ ОБЩЕСТВЕННЫМИ ТРИБУНАМИ

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

Вы здесь » Беларусский Свободный Форум » Политические вопросы » Лидия Ермошина: Лукашенко - мой кандидат

Лидия Ермошина: Лукашенко - мой кандидат

Сообщений 1 страница 9 из 9

1

Еўрарадыё: Проста цікава: хаця б перад аднымі прэзідэнцкімі выбарамі у вас была няўпэўненасць у тым, што ваш кандыдат пройдзе?

Лідзія Ярмошына: Не, такога не было. Бо кандыдат мой, што называецца, да такой ступені па рэйтынгу, негалосным і любым, перавышаў рэйтынг усіх астатніх, што пра такое немагчыма было нават казаць. Дый, шчыра кажучы, нават параўноўваць не было з чым.

Было іншае: калі і былі нейкія страхі, то толькі каб нічога не сарвалася, усё прайшло чыста. І галоўнае — каб выбары не пацягнулі за сабой моцных грамадскіх хваляванняў, не была справакаваная небяспечная для грамадства сітуацыя. Што да вынікаў выбараў, то я ніколі ў іх не сумнявалася.

Еўрарадыё: Але ж ідуць размовы пра абранне апазіцыяй адзінага кандыдата на выбарах-2015, пра Кангрэс дэмсіл, пра з’яўленне сярод прэтэндэнтаў на адзінага жанчыны...

Лідзія Ярмошына: Я заўважыла, што гэтай інфармацыі падаецца больш, чым было саміх падзей. Усё адбываецца ў вельмі вузкіх тусоўках, а падаецца ў СМІ так, нібыта ўсё грамадства ламае галаву над тым, хто будзе гэтым адзіным кандыдатам. Ды ўсё грамадства думае, як лепш капусту нашынкаваць, салянкі нарабіць, баршчу наварыць!

Вы згадайце ўсе тыя з’езды, на якіх вылучаюцца кандыдаты ад партый: ну, 20 чалавек, 25 ці нават 50 — вось і ўсё таварыства, якое збіраецца і вырашае гэтыя глабальныя пытанні. Не, гэта добра, што такія мерапрыемствы адбываюцца — яны робяць жывейшым палітычнае поле. Інтрыга перад выбарамі, якая падвышае да іх цікавасць, неабходная.

Бо да нядаўняга часу не было ніякага прыватнага фінансавання выбараў. Цяпер з’явілася сума: 9 тысяч базавых велічынь, каля 120 тысяч долараў, але паверце — гэта тая сума, на якую хаця б улёткі надрукаваць!

Таму эканамічныя ўмовы, у якія пастаўленыя кандыдаты, проста не дазваляюць ім гэта зрабіць. Бо яны разумеюць, як рызыкуюць: павінныя будуць патлумачыць паходжанне ўсіх гэтых даброт. Не, незадэклараваныя грошы ў нас заўжды на прэзідэнцкіх выбарах выкарыстоўваліся, гэта было відаць хаця б па тым, як былі экіпіраваныя асобныя каманды.

Еўрарадыё: А чаму рэпрэсій да іх не ўжывалі, калі відаць было?

Лідзія Ярмошына: Каб захаваць гэтых самых кандыдатаў. Бо выкарыстоўвалі акурат тыя, хто і складаў гэтую рэальную жорсткую канкурэнцыю. На якіх рабілі стаўку замежныя сілы і якія рабілі больш жывой выбарчую кампанію.

Да ўсяго, калі дзейнічаць абсалютна бясплатна, то практычна немагчыма і кампанію правесці. І мы настойвалі на стварэнні такіх фондаў, каб надаць выбарам празрыстасць. Спачатку фонды зрабілі 3 тысячы базавых, цяпер 9 тысяч, і думаю, што да наступных выбараў пойдзем яшчэ далей.

Але дзяржава будзе выходзіць з гэтага сектару. І тады гэта ўжо будуць выбары для багатых.

Еўрарадыё: Асабліва з улікам таго, што кіраўнік краіны “параіў” бізнесменам не дапамагаць апазіцыі грашыма.

Лідзія Ярмошына: Я не чула гэтых слоў. Прынамсі афіцыйна не чула ніколі. Адкуль гэтая кулуарная размова і наколькі яна рэальная, я не ведаю, таму каментаваць яе не магу.

А вось закон наўпрост дазваляе гэта рабіць. Іншая рэч, што яны, можа, на ўсялякі выпадак не хочуць рызыкаваць самі.

Еўрарадыё: Вы верыце ў тое, што апазіцыя здольная абраць адзінага кандыдата на выбары?

Лідзія Ярмошына: Я сутыкаюся з імі выключна ў афіцыйным полі. Я не ведаю іх асабістых, чалавечых якасцяў. Канечне, я не магу іх любіць, бо яны не любяць мяне — немагчыма любіць таго, хто не любіць цябе. Я да такога альтруізму не дайшла. Але думаю, што яны могуць абраць адзінага, калі ім дапамогуць, на іх націснуць нейкія ўплывовыя спонсары, якія будуць вызначаць стратэгію і тактыку выбарчай кампаніі. Добраахвотна нічога не атрымаецца: людзі, якія прэтэндуюць на ролю вялікага палітыка, амбіцыйныя і звычайна не самакрытычныя. Яны не могуць рэальна ацаніць свае магчымасці і папулярнасць у выбаршчыкаў. Таму без сілы, якая будзе дапамагаць і фінансамі, і паліттэхналогіямі, яны не змогуць вызначыцца. І хутчэй за ўсё гэтая сіла абавязкова пачне гульню.

Еўрарадыё: Днямі Дзмітрый Ус заявіў у інтэрв’ю Еўрарадыё, што выбары 2015 года ўжо прайшлі, пратаколы падпісаныя і засталося толькі агучыць перамогу з 64% дзейнага кіраўніка краіны. Гэтыя пратаколы недзе тут у вас ляжаць ці ў іншым месцы?

Лідзія Ярмошына: Смех проста! А навошта іх загадзя падпісваць? Скажыце: навошта?

Еўрарадыё: Дык яны ў вас непадпісаныя ляжаць?!

Лідзія Ярмошына: Яны могуць быць любыя! Іншая рэч, што ў пратакол трэба не толькі адну асобу ўнесці, але і астатніх кандыдатаў — пратакол жа агульны, на ўсіх. Але мы астатніх кандыдатаў не ведаем. Дык што ў тыя пратаколы запісаць — безальтэрнатыўныя выбары?

Ну, Гайдукевіч ізноў заяўляе пра ўдзел. Але давайце не забываць, што ў апошніх выбарах ён не ўдзельнічаў, а выйшаў ужо на першай стадыі. Але нават калі зараз Сяргей Васільевіч пойдзе, то мала для прэзідэнцкіх выбараў двух кандыдатаў.

Еўрарадыё: А колькі нармальна?

Лідзія Ярмошына: Думаю, што ў бюлетэні мусіць быць унесена не менш за чатыры чалавекі — нават тры малавата. А раптам адзін здыме сваю кандыдатуру? У нас было тры кандыдаты на выбарах у 2001 года, хаця ад пачатку пра жаданне балатавацца заяўляла, здаецца, 26 чалавек. Праўда, подпісы здолела сабраць толькі чацвёра.

Еўрарадыё: Пра подпісы: перыядычна чуваць абвінавачванні, што хтосьці на выбарах 2010 года патрэбныя для рэгістрацыі 100 тысяч подпісаў не сабраў, але ўсё адно быў зарэгістраваны. Было такое? Імя назавяце?

Лідзія Ярмошына: ЦВК мае справу толькі з пратаколамі. Калі нам абласныя і Мінская гарадская выбарчыя камісіі даюць пратакол, што гэтая асоба сабрала такую колькасць подпісаў і іншай інфармацыі не прыходзіць, гэтая лічба лічыцца праўдзівай. Таму ва ўсіх, хто браў удзел у выбарах, па пратаколах абласных камісій лічыцца неабходная колькасць подпісаў.

Еўрарадыё: Прагучала прапанова абраць адзіным Мікалая Статкевіча і правесці хаця б збор подпісаў — такая кампанія салідарнасці. Вашае стаўленне да такога варыянта?

Лідзія Ярмошына: Яны не могуць гэтага зрабіць. Гэта такое ж глупства і правакацыя, якую яны зладзілі з нейкім “Народным рэферэндумам”. З тымі подпісамі, якія яны прыцягнулі сюды.

Першае: рэферэндум праводзіцца пры наяўнасці 350 тысяч подпісаў, а не 50 тысяч. Другое: каб пачаць працэдуру, неабходна зарэгістраваць ініцыятыўную групу. А не прыцягваць невядома што! А то яны пакрычалі, заявілі, прывезлі, але ж гэта ўсё юрыдычна нікчэмна. Гэтак жа, калі ініцыятыўная група Статкевіча не будзе зарэгістраваная, то ўсе зборы подпісаў — гэта звычайная правакацыя.

Еўрарадыё: Чаму адразу правакацыя: а прыцягнуць увагу грамадскасці да наяўнасці ў краіне палітвязняў?

Лідзія Ярмошына: Тое, што Статкевіч ёсць на свеце і што ён сядзіць, ведаюць усе грамадзяне Рэспублікі Беларусь. Таму гэты збор пусты, пустыя і незаконныя дзеянні гэтыя… яны нават шмат шуму не могуць утварыць!

Еўрарадыё: Думаеце над тым, як правесці выбары такім чынам, каб яны нарэшце былі прызнаныя ў свеце?

Лідзія Ярмошына: Для гэтага яны павінныя быць прызнаныя дэмакратычнымі, свабоднымі і адкрытымі пры наяўнасці рэальнай канкурэнцыі. Калі будзе крытыка па любой з гэтых пазіцый, гэта прывядзе да непрызнання.

Можна працаваць на выбары і правесці іх без сур’ёзных недахопаў, але любая паслявыбарная сітуацыя можа прывесці да таго, што яны не будуць прызнаныя. Як гэта было ў 2010 годзе. На другі дзень пасля выбараў кіраўнік місіі мне сказаў, што калі б не было Плошчы і, як ён сказаў, брутальнага разгону незадаволеных, то рашэнне было б зусім іншым. А да саміх выбараў сур’ёзных заўваг не было — усе дужкі нашага закона абсалютна дэмакратычныя. Выбары — гэта працэс тэхнічны, а мазаіка складаецца са шматлікіх элементаў.

Еўрарадыё: Значыцца, і гэтым разам вы не зможаце гарантаваць Лукашэнку, што выбары праведзяце так, што іх прызнаюць у свеце?

Лідзія Ярмошына: Не, канечне! Патрабаваць такое ад органа, які адказвае за арганізацыйны і юрыдычны складнік кампаніі, проста немагчыма, бо выбары — гэта грамадска-палітычны працэс, у якім знаходзіцца ўся краіна цягам трох месяцаў.

Адзіная гарантыя, якую можа даць старшыня ЦВК ў любой краіне, — я буду сумленна старацца. За гэта мне, па вялікім рахунку, і заробак плацяць.

Еўрарадыё: Сабралі б у сябе лідараў апазіцыі і дамовіліся з імі: аддаём 50% месцаў у камісіях вам, калі гарантуеце, што накіруеце туды нармальных і адэкватных людзей!

Лідзія Ярмошына: Гэта магчыма толькі ў грамадстве, дзе апазіцыя — структурная частка грамадства. Калі яна прадстаўленая ў парламенце, ва ўрадзе — тады з імі заключаецца пагадненне і нейкі кансенсус.

У нас апазіцыя — гэта проста частка незадаволенага грамадства, ні ў што не структураваная, аморфная, і ўявіць, колькі гэтых людзей і якія яны, немагчыма. Тут немагчыма ні з кім весці перамовы, бо гэтых людзей афіцыйна не існуе. Яны існуюць у нейкім сацыяльна-палітычным кантэксце. Можа быць, гэта занадта гучная назва для ячэйкі, якая называе сябе апазіцыяй.

Еўрарадыё: Самі не думаеце пра дэпутацтва?

Лідзія Ярмошына: Не, я там не буду. Калі я з гэтай пасады, як кажуць зэкі, адкінуся, то трэба ўжо будзе думаць пра заслужаны адпачынак.

Тыя, хто марыць мяне хутка не ўбачыць на гэтай пасадзе, паспяшаліся”

Еўрарадыё: А калі на заслужаны адпачынак? Ніякіх “сігналаў” не паступала?

Лідзія Ярмошына: Традыцыя нашага дзяржаўнага арганізма ў тым, што загадзя ніхто вуду далёка не закідвае. Гэта моладзь можа закідваць на дзесяцігоддзі, а мы людзі немаладыя і жывём кароткімі перыядамі.

Тэрмін ратацыі — канец 2016 года, і я думаю, што кіраўнік дзяржавы тады і будзе вызначаць. Ніякіх сігналаў наконт працы пасля снежня 2016 года я не атрымлівала.

Я працую, але з адкрытымі вачыма, і лічу, што рашэнне, якое будзе прынятае адносна мяне, любое рашэнне — абгрунтаванае. Ніякіх прэтэнзій ды крыўдаў у мяне быць не можа.

22.10.2014
Зміцер Лукашук
Ярмошына: Грамадства думае, як лепш капусту нашынкаваць, салянкі нарабіць!

Лідзія Ярмошына: Калі ішла размова пра маё прызначэнне, кіраўнік краіны сказаў: “Коней на пераправе не мяняюць”. Ну, я і ёсць той конь, відаць. Размова ішла пра будучыя выбарчыя кампаніі — прэзідэнцкую 2015 і парламенцкую 2016. Таму тыя, хто марыць мяне хутка не ўбачыць на гэтай пасадзе, паспяшаліся — гэта адбудзецца пазней.

P.S

Я может быть что-то не понимаю. Но, то она говорит, что не имеет права говорить открыто чей Крым - мол это воспримется как официальное мнение государства. Но в тоже время она не стесняется не только поливать оппозицию грязью, показывая ОФИциальное мнение Государства! И открыто говорит о том, что голосовала за того кто победил Т.е. она за данного президента. А ведь должна быть беспристрастна. Как понимаю, после такого интервью, она, если честная женщина, обязана добровольно уйти в отставку. Или пусть правозащитники разбираются с её высказываниями.Не имеет права она быть на данной должности, как понял. Потому, как она ангажирована на поддержку только ныне действующего президента. А это значит, не может быть беспристрастной и не может организовать честные выборы, правильный подсчёт голосов. А значит, возможны и махинации с целью получить нужный результат для того, кто её назначил. Вот если бы он не участвовал в выборах следующих, тогда можно скандальчик замять. Но  это же будет конец Света ясного Солнца Беларуси! Единственного мужика в Беларуси. Наимунейшего, наисильнейшего, наимощнейшего, наиважнейшего, наиглавнейшего, наисексуальнейшего, наиединственнейшего, наичестнейшего, наинезаменимеемогейшего, наилучезарнейшего, наискромнейшего, наибелоруснейшего.
Интересно что случится раньше - уберут комментарий или эта  женщина уйдёт?

Отредактировано TQ (6 июня 02:26 am)

2

Кампанія па назіранню за выбарамі “Права выбару-2015” накіравала заяву ў Камітэт дзяржкантролю з просьбай прыцягнуць да адміністрацыйнай адказнасці службовых асобаў Цэнтральнай выбарчай камісіі Беларусі. Ініцыятары сцвярджаюць, што яны праігнаравалі калектыўную прапанову па зменах у выбарчым заканадаўстве, якія былі падрыхтаваны экспертамі. Ліст быў адпраўлены 7 красавіка. Адзін з каардынатараў кампаніі Дзяніс Садоўскі мае копію квітанцыі аб аплаце за адпраўку поштай звароту заказным лістом.

Паводле закону, пісьмовыя звароты павінны быць разгледжаны не пазней за 15 дзён, а звароты, якія патрабуюць дадатковага вывучэння і праверкі, — не пазней аднаго месяца (калі іншы тэрмін не вызначаны заканадаўчымі актамі). Аднак адказу няма дагэтуль. Ініцыятары мяркуюць, што Цэнтрвыбаркам здзейсніў адміністрацыйнае правапарушэнне.

Нагадаем, што акрамя ЦВК калектыўны зварот з прапановамі аб зменах у выбарчым заканадаўстве быў дасланы ў Палату прадстаўнікоў, і дэпутаты даслалі адказ.

У кампанію па назіранні за выбарамі “Права выбару-2015” уваходзяць наступныя арганізацыі: Беларуская сацыял-дэмакратычная партыя (Грамада), аргкамітэт па стварэнні партыі "Беларуская Хрысціянская Дэмакратыя", кампанія “Гавары праўду!”, “Рух за Свабоду!”, Партыя БНФ, Партыя “Зялёныя”, незалежны прафсаюз Радыёэлектроннай прамысловасці, аргкамітэт Партыі Свабоды і прагрэса.

Галоўнай мэтай кампаніі з’яўляецца абарона сапраўднага волевыяўлення грамадзянаў праз прадухіленне парушэнняў заканадаўства на ўсіх стадыях выбарчай кампаніі, фіксацыю парушэнняў і аператыўнае рэагаванне на іх.

04.06.2015

3

История взлета юристки из Бобруйска Лидии Ермошиной

14 ноября 1996 года указом президента был отстранен от должности председатель ЦИК Виктор Гончар, хотя его назначение и отставка входили в компетенцию Верховного Совета. Гончар, бывший соратник Александра Лукашенко, тогда заявил, что не подпишет итоговый протокол референдума, проведение которого многие юристы посчитали незаконным.

Тем же указом исполняющей обязанности председателя ЦИК была назначена Лидия Ермошина. Перед юристкой из Бобруйска не стояла дилемма: подписывать или не подписывать протокол.

Ермошина выполнила поставленную задачу. На референдуме все предложения Лукашенко были поддержаны, его полномочия стали неограниченными. Очередным указом от 6 декабря 1996 года Ермошина заступила на должность, которую занимает вот уже 19-й год. Первоначально в Минске она ощущала себя неуверенно. «Сама себя называю номенклатурной золушкой», — признавалась она. Но со временем почувствовала себя среди чиновников своей.

http://sh.uploads.ru/t/ZaAD1.jpg

Лидия  (Горковенко) Ермошина, председатель ЦИК Беларуси

Родилась 29 января 1953 в Слуцке. Окончила юридический факультет Калининградского государственного университета (1975). В 1975—1987 работала юрисконсультом в Калининграде и Бобруйске. В 1987—1988 — помощник прокурора Октябрьского района Калининграда. В 1988—1996 — руководила юридической службой Бобруйского горисполкома. В 1992—1996 — член ЦИК, с 1996 — председатель ЦИК.

Заслуженный юрист Беларуси (2003).

Разведена, имеет сына.

http://sg.uploads.ru/t/lp9Wc.jpg

...и дом

http://sh.uploads.ru/t/y0Yrj.jpg

nn.by

4

8 февраля 2006 на встрече с журналистами Председатель ЦИК заявила, что "избирательное законодательство не предусматривает возможности предоставления кандидатам негосударственных СМИ", что это "расценивается как оказание материальной помощи, что запрещено законом", и что "в случае подобных нарушений претензии, прежде всего, будут предъявляться средствам массовой информации".

5

Лидия Михайловна, почему у нас верхи такие закрытые?

- Отрыжкой гласности стало то, что человек стал прятаться в скорлупу. В 90-е годы от газет было не оторваться. Знаменитости, политики - все стремились выплеснуть на страницы прессы свою личную жизнь и проблемы. А потом, к 2000 году, когда этим стали бесстыдно пользоваться, люди поняли, что ничего хорошего в этом нет. Беседуют с бывшими друзьями-одноклассниками, и оказывается, что у кого-то были кривые зубы, большой живот, кто-то на двойки учился. И все задумались: а зачем мне это надо? Поняли, что сделали огромную ошибку, когда были открытыми, стали прятать свою личную жизнь. Кстати, с удовольствием читаю вашу рубрику о том, как растят детей. Особенно меня возмутили отклики на вашу последнюю публикацию о том, как корреспондент посещала школьный базар. Опять начну проецировать на выборы, но меня потрясли отклики читателей сайта. Они набрасываются на корреспондента, называя ее чуть ли не рафинированной стервой, которая позволила себе возмутиться тем, как на бытовом уровне родители публично общаются со своими детьми. Я почитала и думаю: и ради этого электората, извините за выражение, стоит работать и стараться? Мы его задабриваем и говорим: вы самые лучшие, вы сделаете правильный выбор. А вообще, способен ли этот электорат оценить благородство, честность, порядочность или он до такой степени деградировал, что собственные дети воспринимаются как сволочи? В интернете, где информация не фильтруется, это в большей степени заметно. Вот отсюда и уход вовнутрь, люди боятся раскрыться и подвергают себя самоцензуре.

- Я смотрю, у вас компьютера нет на столе.

- Я старомодная, пишу ручкой.

- А интернетом…

- Не пользуюсь. Единственное мое приспособление - электронная книга.

- А форумы как же читаете?

- Вообще не читаю. Еще не хватало так себя прессовать! Я, слава Богу, 16 лет и работаю председателем ЦИК, потому что этого не читаю. Я всегда говорю, что думаю, и считаю, что так же и остальные должны делать. Но это абсолютно не так, и, к сожалению, часто сталкиваешься с негативом. Надо себя поберечь.

- Может, наоборот, нужно идти в интернет и высказывать свою точку зрения. У нас в верхах, увы, этого никто не делает. А молодая аудитория хотела бы этого.

- Какая проблема? Молодая и немолодая аудитория может сейчас с помощью электронной переписки обратиться по любому служебному вопросу и тут же получить ответ. Но я совершенно не хочу, чтобы они лезли в мою душу. Я, как и любой человек, общаюсь в своей среде, с равными мне людьми. Равными не по положению, а по духу. Одна моя подруга - обычный чиновник в горисполкоме, другая пенсионер-учитель, которая работает в школе психологом. Это люди, равные мне по интересам, по взглядам, по совместно прожитой долгой жизни - с одной из них мы еще в детский сад вместе ходили. А общаться в интернете и раскрывать свою душу… Кому? Людям, глаза которых я не вижу? Я страшно осуждаю все эти социальные сети, не понимаю, как можно завести тысячу френдов и писать им всякую мурню. Мы, к сожалению, живем не в идеальной среде. Более того, эта среда становится все более агрессивной и недоброжелательной, люди перестали любить, разговаривать, ценить, мягко обращаться со своими ближними. И так подставляться я не хочу. Никаких блогов я вести не собираюсь, буду беседовать только с теми людьми на какие-то личные темы, с которыми мне интересно, чьи глаза я вижу.

- Но ведь речь идет не только о личном. Если бы власти что-то объясняли в блогах, были бы ближе к людям. Во время того же кризиса никто не вышел и не объяснил, что происходит.

- А может быть, они были не готовы это объяснить? Иногда молчание лучше, чем информация, которая приведет к какому-нибудь обвалу. Может быть, во время пожара не надо громко объявлять о происшествии всем присутствующим в зале, а сказать вахтершам на выходе? С одной стороны, да, незнание, сон разума рождает чудовищ. Но с другой стороны, знание, возможно, все большая часть населения не способна адекватно оценить и проанализировать. С этим тоже нужно быть осторожным. Тут, я думаю, была та самая пауза, которую держали. Я в этом плане сама являюсь человеком неинформированным, таким же гражданином, который точно так же потерял свою зарплату в весьма в значительном размере. И я тоже отнюдь не находилась в эйфории. Просто, может быть, от долготы жизни в разных экономических и политических режимах у меня есть определенная мудрость: надо подождать и пережить, думать, что все изменится.

www.kp.by

6

"В четырех предыдущих кампаниях приняли участие 24 кандидата в президенты, — сказала она. — В 1994 году их было 6, в 2001-м — 4, в 2006-м — 4, в 2010-м — 10. Я считаю, выборы 1994 года были самой яркой кампанией с самыми сильными кандидатами, — заявила она. — Кандидатов же 2010 года в принципе можно было рассматривать как 1,9 кандидата, потому что они были трудно различимы. И поэтому дело не столько в количестве, сколько в качестве"

«Мы не можем сейчас сказать, сколько их будет у нас, — отметила глава ЦИК. — Оппозиция разобщена и не может выдвинуть сильных кандидатов, по крайней мере, не называет. Может быть, они где-то объявятся. Меня этот вопрос, честно говоря, очень тревожит. Я всегда за то, чтобы на выборах была реальная альтернатива, чтобы шла действительная борьба идей. Именно тогда избирателям становится интересно и нам обеспечена явка избирателей».

«Мощным европейским игрокам, и прежде всего главному игроку — Соединенным Штатам, неугодна его интересная и харизматичная личность, — заявила глава ЦИК. — Почему? Потому, что все государства, которые близки России и являются ее ближайшими союзниками, всегда находятся в поле недовольства более мощных держав, плетущих интриги против Российской Федерации. Поэтому выборы в нашей стране — это всегда попытка изменения политического курса».

Глава ЦИК подчеркнула, что «за теми волнениями, которые провоцирует проведение выборов, всегда стоит организация».

«Мы придерживаемся рекомендаций международных организаций, которые говорят о том, что избирательное законодательство не должно меняться накануне выборов, — сказала Ермошина. — Политические игроки, которые собираются участвовать в избирательной кампании, должны к выборам подготовиться, изучить изменения и правила игры. Если мы что-то изменим перед выборами, то поставим людей в неудобное положение. Например, у нас отменено государственное финансирование кандидатов. Они должны сами собирать свой фонд а для этого нужно подготовиться, хотя бы собрать людей или юридических лиц, готовых пожертвовать средства в этот фонд. Поэтому избирательное законодательство меняться не будет»

"Благополучие граждан зависит от того, насколько благополучно будет жить страна, — сказала глава ЦИК. — А жить она будет только тогда, когда здесь будут соблюдаться основные политические и гражданские права и свободы, и прежде всего право на безопасное, спокойное существование и развитие. А это может вам организовать только стабильная авторитетная власть. Поэтому, участвуя в выборах, вы укрепляете безопасность страны и реализуете не только свое право, вы помогаете реализации своих гражданских прав впоследствии. Поэтому когда начнется избирательная кампания, пожалуйста, вспомните о том, что вы не только налогоплательщики, но граждане суверенного государства».

Чтобы в Беларуси выборы состоялись, напомнила она, в них должны принять участие более 50% избирателей."

«Неучастие граждан в выборах приводит к тому, что они признаются несостоявшимися, за этим следует еще одна кампания, на которую расходуются средства, — отметила Ермошина. — На первый тур президентских выборов из бюджета запланировано выделить 18 млрд. рублей, в долларовом выражении на данный момент это порядка 12 млн. Поэтому если эти деньги будут потрачены впустую, государство снова залезет в карман налогоплательщиков, из того, что обычно идет на социальные, культурные и образовательные программы. Поэтому будьте ответственными. Зная, какие деньги потрачены, хотя бы сэкономьте их, даже если вы проголосуете против всех»

sn-plus

Отредактировано Акция (6 июня 05:49 am)

7

Лидия Ермошина, председатель центральной комиссии РБ по выборам и проведению республиканских референдумов: "На выборах президента Республики Беларусь 19 марта 2006 года на 3-й срок избран президентом Лукашенко Александр Григорьевич (аплодисменты). За него проголосовало 82,6% избирателей. Господин Милинкевич набрал 6 процентов, Гайдукевич - три с половиной, Козулин Александр Владиславович - 2,3".

Александр Лукашенко, президент РБ: "Такого беспрецедентного внешнего давления и агрессивного антинародного поведения так называемой "оппозиции" новейшая история Белоруссии еще не знала. В этом я вижу высшую степень неуважения к собственному народу и его праву на самостоятельный выбор. Но с другой стороны, это давление извне и изнутри только способствовало тому, что мы получили такой ошеломляющий результат. Поддержку абсолютного большинства белорусского народа. Именно в этом момент истины".

Пять лет назад победу Лукашенко на президентских выборах в Белоруссии назвали элегантной. Сейчас используют другой термин: оглушающая. Сам Лукашенко обещает в следующей президентской пятилетке сделать из Белоруссии страну для людей. За людей собирается бороться и оппозиция. Причем каждый день. Но на результатах вчерашнего голосования это уже не отразится.

Отредактировано Акция (6 июня 06:14 am)

8

TQ написал(а):

Галоўнай мэтай кампаніі з’яўляецца абарона сапраўднага волевыяўлення грамадзянаў праз прадухіленне парушэнняў заканадаўства на ўсіх стадыях выбарчай кампаніі, фіксацыю парушэнняў і аператыўнае рэагаванне на іх.

Оппозиция , как всегда лохонулась, а сейчас поднимает бучу, что письмо им не дали

По словам Ермошиной, несмотря на то, что до выборов осталось семь месяцев, избирательная кампания начнется уже в августе: "Если те или иные политические силы думали о выборах, им нужно было озаботиться этим раньше. Сейчас это не более чем политическая акция. Мы не знаем, что из себя представляет этот проект и согласен ли кто-то из депутатов внести этот проект на рассмотрение парламента. Если такового не найдется, необходимо будет реализовывать законодательную инициативу путем сбора подписей, это уже совсем другая процедура".

7 апреля эти предложения были направлены в Палату представителей и Центризбирком. Палата представителей ответила на обращение, отметив, что оно передано в постоянную комиссию Совета Республики и что планом подготовки законопроектов на 2015 год разработка законопроекта, корректирующего положения законов по вопросам проведения выборов и референдумов, не предусматривается

Мудачат, как есть мудачат - проснись и пой!

9

А Ермошиной и придумывать ничего не надо. Эти идиоты из "титульной" намудили сами...всякого, что и сами не могут теперь разобраться...

Вы здесь » Беларусский Свободный Форум » Политические вопросы » Лидия Ермошина: Лукашенко - мой кандидат